Artikelen in 'Ook interessant' - X
/4258.jpg
zaterdag 16 februari 2019 / Intermediair

Ook interessant

Bij dit Nederlandse maakbedrijf zijn geen managers of vaste functies

Veel bedrijven willen geen loonslaven in dienst. Ze proberen hun werkvloer zo ondernemend mogelijk te maken, vol eigen ideeën en verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe is het om daar te werken? Sabine Vroemen vertelt over haar nieuwe werkgever Secrid.

/4202.jpg
dinsdag 15 januari 2019 / Intermediair

Ook interessant

Millennials denken niet alleen maar aan zichzelf

Bij oudere collega’s hebben millennials een beruchte reputatie. Ze kunnen misschien handig werken met sociale media, maar zijn ook verwend en moeilijk te managen. Zijn die waardeoordelen terecht?

/4205.jpg
vrijdag 21 december 2018 / Intermediair

Ook interessant

Dit doet een spelverdeler bij de gemeente Nijkerk

Veel organisaties proberen hun werkvloer zo ondernemend mogelijk te maken, vol eigen ideeën en verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe is het om op zo’n plek te werken? Spelverdeler Remko de Jong vertelt over zijn nieuwe werkgever gemeente Nijkerk.

/4176.jpg
zondag 28 oktober 2018 / Binnenlands Bestuur

Ook interessant

BZK-ambtenaar moet het veld in

Binnenlandse Zaken wil zich openstellen voor ideeën van burgers, externe specialisten en startups. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten ambtenaren anders gaan samenwerken. En daarbij ruimte krijgen van bovenaf.

/4144.jpg
maandag 8 oktober 2018 / Small Stream Media

Ook interessant

Samenwerken in de Achterhoek: niet alleen de overheid aan het stuur

In de Achterhoek bereiden ze zich voor op een krimpende bevolking in 2030. Niet meer alleen de overheid voert er beleid uit, wat vooral op rampspoed is gebasseerd. Maar juist ondernemers, organisaties en bewoners zien er de kansen van in. Met nieuwe samenwerkingen pakken zij het probleem aan.

/4049.jpg
donderdag 21 juni 2018 / Intermediair

Ook interessant

Floreren zonder baasjes-structuur

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Bouwkundig projectcoördinator Haito Doest vertelt over haar nieuwe werkgever, gevelbouwer Aldowa.

/4050.jpg
woensdag 16 mei 2018 / Intermediair

Ook interessant

‘Ik ben niet meer bang om op mijn bek te gaan’

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Recruiter Rob Loose vertelt over zijn nieuwe werkgever, culinair dienstverlener Hutten.

/3911.jpg
woensdag 20 december 2017 / Intermediair

Ook interessant

Weg uit de hectiek van de Randstad

We lijken wel gek, hoor je steeds meer mensen in Amsterdam zeggen. Ze gooien alles in de strijd voor een peperdure woning in de hoofdstad. Maar is het leven niet makkelijker in de ruimte, de rust en het groen even verderop?

/3915.jpg
vrijdag 15 december 2017 / VM

Ook interessant

Politiek van onderop

De PvdA besloot radicaal te democratiseren. Jan Blom, directeur van het partijbureau legt uit hoe de parij digitale techniek en lokale ontmoeting inzet.

/3842.jpg
woensdag 20 september 2017 / Intermediair

Ook interessant

Doe het zelf, met een beetje sturing

Hoe zorg je voor een balans tussen autonomie en de houvast die duidelijke richtlijnen bieden? Op zoek naar de juiste dosis zelfsturing wordt nu bijvoorbeeld geëxperimenteerd met workshops voor en door collega's.

/3819.jpg
zaterdag 5 augustus 2017 / Slow Management

Ook interessant

Transparantie in finance

Na bijna tien jaar crisis lijkt er eindelijk toch enige beweging te komen in de financiële sector. Naast de bekendere en al langer bestaande ‘alternatieven’ zoals Triodos Bank en ASN duiken er nieuwe initiatieven op. Maar de aanjagers van verandering zwemmen nog steeds tegen de stroom in en kunnen de klus niet alleen klaren. Er is meer nodig om de ingewikkelde kluwen van financials, consumenten en overheid de goede richting in te laten rollen. Transparantie, educatie, een Staatsbank en groen pensioengeld – er is werk aan de winkel voor alle partijen.

/3818.jpg
donderdag 20 juli 2017 / Intermediair

Ook interessant

Waarom roddelen nuttig kan zijn

Roddelen kan een positieve uitwerking hebben voor de verspreider, de ontvanger én het doelwit. “Roddelen is een verstandige manier om te begrijpen wat er om je heen gebeurt en om te zoeken naar de beste aanpak van een sociaal probleem.”

/3817.jpg
donderdag 6 juli 2017 / Intermediair

Ook interessant

Hoeveel verdien jij?

De trend van minder hiërarchie, meer vertrouwen en meer transparantie is doorgedrongen tot aan het salarisstrookje. Wordt het normaal om precies te weten wat collega’s verdienen?

/3816.jpg
donderdag 8 juni 2017 / Down to Earth Magazine

Ook interessant

"Hij is vol. Wat nu?"

Naast het voetbalveldje van het asielzoekerscentrum in de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam, wordt maïs gezaaid. Vluchtelingen en Nederlanders steken samen hun handen in de aarde. Tuinier-ervaring hebben de deelnemers maar weinig, de tuin is vooral een excuus om bij elkaar te komen.

/3784.jpg
vrijdag 26 mei 2017 / HardHoofd

Ook interessant

Manu kan niet meer terug

Manu groeide op in Rotterdam en werd voor tien jaar uitgezet naar Kaapverdië, een land waar hij nooit eerder was geweest. 

Beluister het levensverhaal van Manu. Waar je begint, bepaalt waarschijnlijk wat je van hem vindt. Net zoals dat gebeurt bij eigenlijk alle mensen die je leert kennen.

/3715.jpg
dinsdag 14 maart 2017 / VM

Ook interessant

Je doelen zijn ook altijd offline

De vereniging met toekomst weet technologie en menselijk contact slim te verbinden. Bijvoorbeeld in een community. Wie kan beter uitleggen wat een community voor een vereniging kan doen dan Guido Verboom, bestuurslid van Community Managers Nederland

/3538.jpg
woensdag 2 november 2016 / De Groene Amsterdammer

Ook interessant

Innercity-bewoners tuinieren tegen segregatie

/3330.jpg
maandag 6 juni 2016 / VM

Ook interessant

Misschien schuilt in iedereen een hacker

Drie popualire misvattingen over hackers: Ze zijn altijd bezig met 1) iets digitaals, 2) iets met veiligheid en 3) iets duisters. Wat doen leden van 'hackerspaces' wel?

/3252.jpg
woensdag 23 maart 2016 / VM

Ook interessant

Erfgoed als hoogste doel

KNCV is er voor alle mensen met een moleculaire interesse. Directeur Jan-Willem Toering legt uit hoe de vereniging relaties heeft met een groot en divers gezelschap.

/3253.jpg
dinsdag 22 maart 2016 / Parool

Ook interessant

Erbarme dich, vol van vertrouwen

Katja Keuchenius (27) en haar nichtje Robin (19) zongen voor het eerst van hun leven mee in de Matthäus-Passion. Een verslag van twee groentjes.

Toon meer berichten