Artikelen in 'Ondernemers' - X
/4155.jpg
donderdag 4 oktober 2018 / Intermediair

Ondernemers

Dit bedrijf schrapte de meeste managersfuncties. 'Ik merk er niets meer van'

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Verkoper Marie-Aimée Lamers vertelt over haar werk bij potplantenkwekerij Bunnik Plants. ‘Je moet sociaal zijn en van aanpakken houden.’

/4151.jpg
zaterdag 8 september 2018 / Intermediair

Ondernemers

Met z'n allen de baas: bij dit bedrijf kochten de medewerkers alle aandelen op

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Consultant Manon Oostrum (29) vertelt over haar werkgever Finext. ‘Ik ben in een warm bad terecht gekomen.’

/4108.jpg
donderdag 9 augustus 2018 / Vrij Nederland

Ondernemers

Hoe burgers het heft in eigen handen nemen in krimpregio's

Ondernemende burgers vind je niet alleen in de Randstad. Juist langs de randen van Nederland nemen zij het roer over. ‘Allerlei gemeenten en zelfs een Japanse delegatie komen kijken hoe wij het hier organiseren.’

/4107.jpg
donderdag 2 augustus 2018 / Intermediair

Ondernemers

Zelfsturende teams in de praktijk: 'Het geeft heel veel voldoening'

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Verpleegkundige Elles Koelink (54) vertelt over haar werkgever Vivium Zorggroep. ‘Het is hier hechter met collega’s.’

/4105.jpg
dinsdag 19 juni 2018 / Small Stream Media

Ondernemers

Bewoners aan het roer bij Klooster & Buren

Hoe vul je het gat van wegtrekkende traditionele partijen in krimpgebieden? Met nieuwe organisaties, zoals de coöperatie Klooster & Buren in Noord-Groningen bijvoorbeeld. Anne Hilderink knoopt daar met betrokken bewoners en zzp’ers de in het slop geraakte zorg, woningen, recreatie, dagbesteding en groenverzorging aan elkaar.

/4035.jpg
zaterdag 12 mei 2018 / Down to Earth Magazine

Ondernemers

Zambia schakelt om: van koper naar tomaten

Het van koper afhankelijke Zambia wil omschakelen naar landbouw, maar dan moeten jongeren wel boer willen worden. Tamara Kaunda, afgestudeerd dokter, werd boer. Om mensen gezonder te maken, maar ook om armoede uit te bannen. Op social media is ze een hit.

/4023.jpg
vrijdag 4 mei 2018 / VM

Ondernemers

Van gemoedelijk naar lean

Robin Baks (56) veranderde bersportvereniging NKBV vanuit zijn achtergrond in de financiële wereld. Hij deed het met behulp van vraaggeïnspireerd werken en Lean denken.

/4021.jpg
zondag 8 april 2018 / Intermediair

Ondernemers

Software laat medewerkers samen een mening vormen

Hoe laat je een hele organisatie op een goede manier meedenken over een onderwerp? Met online-enquêtes kan iedereen wel zijn mening geven, maar de grote uitdaging is om mensen naar elkaar te laten luisteren.

/3945.jpg
donderdag 18 januari 2018 / Intermediair

Ondernemers

In Zambia vind je zo een gat in de markt

In Zambia zijn veel sectoren voor Nederlandse begrippen nog onderontwikkeld. Dat biedt enorme kansen en al even grote frustraties. 'Alles gaat hier meer op de bonnefooi. Dat ligt mij wel.'

/3916.jpg
maandag 30 oktober 2017 / Slow Management

Ondernemers

Beter organiseren dankzij ICT

Maakt technologische vooruitgang democratiseren makkelijker? Deze bedrijven en organisaties proberen met technologie nu eens echt eerlijke groepsbeslissingen te maken.

/3861.jpg
zondag 15 oktober 2017 / Intermediair

Ondernemers

Gezellig bij elkaar op schoot op de Zuidas

Bedrijven lijken zich soms het liefst allemaal naast elkaar te vestigen. Overal ter wereld verzamelen ze zich in steed vollere zakencentra. Is fysieke nabijheid anno 2017 dan nog steeds zo belangrijk?

/3770.jpg
zaterdag 29 april 2017 / MT

Ondernemers

Zo stel je een waardevol prijsbeleid op

Hoe bepaal je de prijs van je producten? Value-based pricing is het mantra, vertellen pricing-experts Omar Mohout en Hermann Simon. Bedrijven moeten zo snel mogelijk vaststellen wat zij waard zijn voor hun klanten.

/3735.jpg
woensdag 22 maart 2017 / Elsevier Juist

Ondernemers

Huur je huis vol

Na de deeleconomie is nu de huureconomie in opkomst. Bedrijven bieden abonnementen aan op nieuwe wasmachines, fietsen of koptelefoons. Wie doen dat? En waarom?

/3701.jpg
dinsdag 7 maart 2017 / Down to Earth Magazine

Ondernemers

Stadslandbouw als banenplan met Growing Power

Ex-basketballer Will Allen wil met zijn stadsboerderij Growing Power vooral banen scheppen. Voor de komende tien jaar stippelt hij nu een plan uit om stadslandbouw op te schalen tot een serieuze industrie.

/3635.jpg
woensdag 1 februari 2017 / OneWorld

Ondernemers

Deze kringloopboeren helpen kansarmen aan een baan

Stadslandbouw hoeft niet alleen maar leuk te zijn. Verschillende sociale ondernemers maken er een serieuze business van. Met duurzame en arbeidsintensieve aquaponics willen zij mensen weer de arbeidsmarkt in trekken.

/3590.jpg
dinsdag 13 december 2016 / VM

Ondernemers

Sport eXperience, Startup met verenigingsroots

Is Sport eXperience nou een startup of een vereniging? Allebei, vindt initiatiefnemer Arno Hermans. Een betaald ledenmodel is slechts een van de opties.

/3562.jpg
zondag 20 november 2016 / Sprout

Ondernemers

Fromanteel, vanaf de eerste schets

Horlogefanaten Martijn van Hassel (37) en Alfredo Silva (37) misten kwaliteitsuurwerken voor starters. Samen met Zwitserse ateliers bouwden ze een luxe én betaalbaar horlogemerk: Fromanteel.

/3456.jpg
donderdag 1 september 2016 / Sprout

Ondernemers

Ondernemen zonder poen

Ondernemen is nog nooit zo goedkoop geweest. Maar hoe ver kun je komen zonder poen? Sprout verzamelde vrekkentips: over vragen, delen en het betere bootstrappen.

/3458.jpg
donderdag 1 september 2016 / Sprout

Ondernemers

Burton, vanaf de eerste schets

Recyclen en innoveren doen de broers Iwan (47) en Dimitri (49) Göbel al zolang ze zich kunnen herinneren. Ze bouwden op het onderstel van een oude eend een energiezuinige sportwagen: Burton.

/3325.jpg
maandag 30 mei 2016 / Sprout

Ondernemers

10 trends volgens ‘youth whisperer’ Tina Wells

Wie millennials wil aanspreken, luistert goed naar ‘youth whisperer’ Tina Wells. Op de Next Women Innovation Summit onthulde ze de top tien trends van 2016.

Toon meer berichten