Artikelen in 'Ondernemers' - X
/4602.jpg
vrijdag 4 september 2020 / FD

Ondernemers

Duurzaam boeren is niet zo ingewikkeld

Maurits Tepper startte vijf jaar geleden samen met zijn vrouw een boerderij met blaarkopkoeien voor vlees en melk. Zij boeren in een gesloten kringloop, zonderkunstmest of krachtvoer. Kringloopboeren bouwen samen met hoogintensieve boerenbedrijven volgens Tepper de toekomst van de landbouw.

/4600.jpg
woensdag 5 augustus 2020 / Down to Earth Magazine

Ondernemers

Klimaatakkoord in praktijk: de chemische industrie

De schoorstenen van chemische fabrieken spugen veel broeikasgassen uit, sommigen vele malen schadelijker dan CO2. De chemiereuzen kúnnen die uitstoot beperken in grote stappen, maar dat gaat maar af en toe.

/4572.jpg
dinsdag 23 juni 2020 / Slow Management/Managementsite.nl

Ondernemers

Autonomie op werk neemt sluipenderwijs af

Ja, de Nederlander wil graag autonomie. Op de werkvloer is autonomie echter niet vanzelfsprekend. De afgelopen tien jaar ervaren professionals zelfs steeds minder autonomie en steeds meer controle van het systeem en grip van managers en werkgevers. Maar wordt het virus misschien een game changer?

/4583.jpg
vrijdag 19 juni 2020 / Trouw

Ondernemers

Bouwen met groen beton: het wonder van olifantsgras

Nederlandse ondernemers maken producten met olifantsgras erin. Die metershoge halmen passen als grondstof goed in de Parijs-afspraken. Maar de regels zijn er nog niet klaar voor.

/4587.jpg
donderdag 23 april 2020 / Down to Earth Magazine

Ondernemers

Klimaatakkoord in praktijk: lokale energieopwekking

Als lokale bewoners mede-eigenaar worden van een wind- of zonnepark, blijft de opbrengst ervan deels in de buurt. Maar dat betekent niet dat de plannen door alle omwonenden gedragen worden.

/4589.jpg
dinsdag 17 maart 2020 / Down to Earth Magazine

Ondernemers

Klimaatakkoord in praktijk: de bouw

Innoveren in de bouw gaat niet alleen over technische verbeteringen. Een gebrek aan samenwerking zit innovaties in de weg. Kunnen bouwopdrachten niet flexibeler in de markt gezet worden? En hoe krijg je particulieren mee?

/4481.jpg
zaterdag 22 februari 2020 / FD

Ondernemers

'Beloon hergebruik, belast grondstof en vervuiler'

Hergebruik in een kringloop kost veel arbeid, merken steeds meer circulaire ondernemers. Ze pleiten daarom voor een fiscale ommekeer, van minder belasting op arbeid naar meer taks op grondstof en vervuiling. 'Werken met hergebruikt materiaal is nu duurder dan met nieuwe materialen.'

/4608.jpg
donderdag 16 januari 2020 / Het Financieele Dagblad

Ondernemers

Polderdak tegen de piekbui

Wat te doen met overtollig regenwater bij extreme neerslag? Friso Klapwijk bedacht een daktuin met een buffer die water geleidelijk afvoert naar het riool. Zijn Polderdak gaat inmiddels de wereld over.

/4465.jpg
zondag 5 januari 2020 / Vrij Nederland

Ondernemers

Vijf ethische dilemma’s waar je tegenaan loopt als je een circusschool in Zambia runt

Charlotte Groen runt samen met haar Zambiaanse vriend een sociale circusschool in Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Deze vorm van sociaal ondernemen vraagt soms om moeilijke keuzes. Hoe gaan zij daarmee om? ‘Je wordt al snel gezien als een white saviour.’

/4423.jpg
donderdag 13 juni 2019 / Intermediair

Ondernemers

Bij dit consultancybedrijf vult iedereen zijn eigen werkweek in

Bedrijven die geen loonslaven in dienst willen, proberen hun werkvloer zo ondernemend mogelijk te maken, vol eigen ideeën en verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe is het om daar te werken? Consultant Diederick Vos (34) vertelt over zijn nieuwe werkgever Lean Consultancy Group (LCG).

/4258.jpg
zaterdag 16 februari 2019 / Intermediair

Ondernemers

Bij dit Nederlandse maakbedrijf zijn geen managers of vaste functies

Veel bedrijven willen geen loonslaven in dienst. Ze proberen hun werkvloer zo ondernemend mogelijk te maken, vol eigen ideeën en verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe is het om daar te werken? Sabine Vroemen vertelt over haar nieuwe werkgever Secrid.

/4424.jpg
vrijdag 21 december 2018 / Intermediair

Ondernemers

Dit doet een spelverdeler bij de gemeente Nijkerk

Veel organisaties proberen hun werkvloer zo ondernemend mogelijk te maken, vol eigen ideeën en verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe is het om op zo’n plek te werken? Spelverdeler Remko de Jong vertelt over zijn nieuwe werkgever gemeente Nijkerk.

/4155.jpg
donderdag 4 oktober 2018 / Intermediair

Ondernemers

Dit bedrijf schrapte de meeste managersfuncties. 'Ik merk er niets meer van'

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Verkoper Marie-Aimée Lamers vertelt over haar werk bij potplantenkwekerij Bunnik Plants. ‘Je moet sociaal zijn en van aanpakken houden.’

/4151.jpg
zaterdag 8 september 2018 / Intermediair

Ondernemers

Met z'n allen de baas: bij dit bedrijf kochten de medewerkers alle aandelen op

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Consultant Manon Oostrum (29) vertelt over haar werkgever Finext. ‘Ik ben in een warm bad terecht gekomen.’

/4108.jpg
donderdag 9 augustus 2018 / Vrij Nederland

Ondernemers

Hoe burgers het heft in eigen handen nemen in krimpregio's

Ondernemende burgers vind je niet alleen in de Randstad. Juist langs de randen van Nederland nemen zij het roer over. ‘Allerlei gemeenten en zelfs een Japanse delegatie komen kijken hoe wij het hier organiseren.’

/4429.jpg
donderdag 2 augustus 2018 / Intermediair

Ondernemers

Zelfsturende teams in de praktijk: 'Het geeft heel veel voldoening'

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Verpleegkundige Elles Koelink (54) vertelt over haar werkgever Vivium Zorggroep. ‘Het is hier hechter met collega’s.’

/4049.jpg
donderdag 21 juni 2018 / Intermediair

Ondernemers

Floreren zonder baasjes-structuur

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Bouwkundig projectcoördinator Haito Doest vertelt over haar nieuwe werkgever, gevelbouwer Aldowa.

/4105.jpg
dinsdag 19 juni 2018 / Small Stream Media

Ondernemers

Bewoners aan het roer bij Klooster & Buren

Hoe vul je het gat van wegtrekkende traditionele partijen in krimpgebieden? Met nieuwe organisaties, zoals de coöperatie Klooster & Buren in Noord-Groningen bijvoorbeeld. Anne Hilderink knoopt daar met betrokken bewoners en zzp’ers de in het slop geraakte zorg, woningen, recreatie, dagbesteding en groenverzorging aan elkaar.

/4050.jpg
woensdag 16 mei 2018 / Intermediair

Ondernemers

Ik ben niet meer bang om op mijn bek te gaan

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Recruiter Rob Loose vertelt over zijn nieuwe werkgever, culinair dienstverlener Hutten.

/4035.jpg
zaterdag 12 mei 2018 / Down to Earth Magazine

Ondernemers

Zambia schakelt om: van koper naar tomaten

Het van koper afhankelijke Zambia wil omschakelen naar landbouw, maar dan moeten jongeren wel boer willen worden. Tamara Kaunda, afgestudeerd dokter, werd boer. Om mensen gezonder te maken, maar ook om armoede uit te bannen. Op social media is ze een hit.

Toon meer berichten